3 αρχηγοί ρωτούν για το τέλος επί των ακινήτων

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

3 αρχηγοί ρωτούν για το τέλος επί των ακινήτων


Μπαράζ ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, με αφορμή το νέο χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση για τα ακίνητα, κατέθεσαν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί.
* Η Αλέκα Παπαρήγα με αφετηρία μάλιστα το ειδικό τέλος ακινήτων στρέφεται συνολικά κατά της κυβερνητικής πολιτικής, καταλογίζοντας στο ΠΑΣΟΚ «κλιμακούμενη φοροεπιδρομή που χτυπά βίαια την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους και έχει διαμορφώσει μια ανυπόφορη κατάσταση για τις εργατικές-λαϊκές ομάδες».

Ερωτά τον Γ. Παπανδρέου πώς τοποθετείται στο πρόβλημα της συνεχούς χειροτέρευσης της κατάστασης των εργατικών-λαϊκών οικογενειών που τροφοδοτείται από τα νέα φορομπηχτικά χαράτσια και ποια είναι η θέση του για την πολιτική φοροαπαλλαγής του μεγάλου κεφαλαίου που συνεχίζει η κυβέρνηση.
* Ο Γ. Καρατζαφέρης ζητεί να μάθει αν ο πρόεδρος της κυβέρνησης πιστεύει ότι ο νέος φόρος στα ακίνητα θα αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ παράλληλα διερωτάται πώς θα δοθεί ουσιαστική ώθηση στον κρίσιμο τομέα της οικοδομής, που αποτελεί βασικό πυλώνα και μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.
**Ο Αλ. Τσίπρας ερωτά τον πρωθυπουργό αν θεωρεί την είσπραξη αυτού του φόρου νόμιμη και ηθική. Αν προτίθεται να εξαιρέσει τις μικρές ιδιοκτησίες από το φόρο αυτό. Αν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συγκρότηση περιουσιολογίου για τις κινητές και ακίνητες περιουσίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Και αν προτίθεται να επανεξετάσει την εφαρμογή του μέτρου αντικαθιστώντας το με φόρο στις μεγάλες κινητές και ακίνητες περιουσίες.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου