Κάτω από 2% οι αιτήσεις διόρθωσης στα κτηματολογικά στοιχεία της ανάρτησης των νέων κτηματογραφήσεων αντί του 20% των παλαιών προγραμμάτων

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κάτω από 2% οι αιτήσεις διόρθωσης στα κτηματολογικά στοιχεία της ανάρτησης των νέων κτηματογραφήσεων αντί του 20% των παλαιών προγραμμάτων


Από την Κτηματολόγιο ΑΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Ποιοτικό άλμα στην κατάρτιση μελετών κτηματογράφησης καταδεικνύουν τα πρώτα στοιχεία από την Ανάρτηση, που ολοκληρώθηκε για τους κατοίκους εσωτερικού σε 16 περιοχές της χώρας σταδιακά έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2011. Ο μικρός αριθμός αιτήσεων διόρθωσης/ ενστάσεων πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα του έργου που επιτελέστηκε από τα στελέχη της εταιρείας και τους ιδιώτες μελετητές, αποτέλεσμα της μεγάλης εμπειρίας που έχει αποκτηθεί, αλλά και του υψηλού επιπέδου προδιαγραφών και ελέγχων του έργου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία υποβλήθηκαν περίπου 17.800 αιτήσεις διόρθωσης/ενστάσεις σε σύνολο 938.000 δικαιωμάτων, δηλαδή ποσοστό περίπου 1,90% 



Οι πολίτες που υπέβαλαν αίτηση διόρθωσης/ ένσταση θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την πορεία της αίτησής τους, μετά την λήξη της αντίστοιχης προθεσμίας από τους κατοίκους εξωτερικού και εντός του επόμενου 6μήνου. Για την ενημέρωσή τους σχετικά με την αποδοχή ή μη της αιτήσεώς τους οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.  


Ειδικά, στην περίπτωση που η Επιτροπή Ενστάσεων πρέπει να επιληφθεί του αιτήματος διόρθωσης ο ενδιαφερόμενος θα κληθεί έγκαιρα από το Γραφείο Κτηματογράφησης προκειμένου να προβεί σε ειδικότερες ενέργειες.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι διορθώσεις θα πραγματοποιηθούν από το Γραφείο Κτηματογράφησης και οι ενδιαφερόμενοι πλέον θα λάβουν γνώση μετά την έναρξη λειτουργίας του αντίστοιχου Κτηματολογικού Γραφείου, με την αποστολή Βεβαιώσεων Πρώτων Έγγραφών στις διευθύνσεις επικοινωνίας που έχουν δηλώσει.

 Υπενθυμίζεται ότι στις συγκεκριμένες και μόνο περιοχές είναι πλέον υποχρεωτική η επισύναψηΠιστοποιητικού Υποβολής Δήλωσης σε κάθε συναλλαγή που αφορά στα ακίνητα της περιοχής. Το Πιστοποιητικό εκδίδεται από το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης και οι συμβολαιογράφοι πρέπει να το ζητούν υποχρεωτικά κατά τη σύνταξη των συμβολαίων. Είναι επίσης υποχρεωτικό και σε κάθε συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου που αφορά σε ακίνητο και στην καταχώριση οποιασδήποτε δικαιοπραξίας στο Υποθηκοφυλακείο.

 Οι πολίτες των 16 περιοχών εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείωναίτησης διόρθωσης προδήλου σφάλματος καθώς καιεκπρόθεσμης δήλωσης. Η προθεσμία για τις αιτήσεις αυτές λήγει την 31/01/2012.

Πίνακας αιτήσεων διόρθωσης/ ενστάσεων στις 16 περιοχές

ΝΟΜΟΣ

ΟΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΣΥΝΟΛΟ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ/ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ / ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

254.006

5300

2,09

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΔΙΑΒΑΤΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΥΟΣΜΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ

168.019

4900

2,92

ΗΛΕΙΑΣ

ΠΥΡΓΟΥ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ

ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

211.415

4800

2,27

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

304.591

2800

0,92

ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΑΡΙΣΗΣ



938.031

17.800

1,90


Η υποβολή αίτησης διόρθωσης/ένστασης για τους κατοίκους εξωτερικού συνεχίζεται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα

Περιφερειακή Ενότητα

ΟΤΑ

Προθεσμία κατοίκων εξωτερικού

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αμπελόκηποι

έως 14 Οκτωβρίου 2011

Ελευθέριο- Κορδελιό

Εύοσμος

Μενεμένη

Ωραιόκαστρο

Πρ. Δ.Δ. Ιωνίας, νυν Τοπικά Διαμερίσματα Νέας Μαγνησίας και Διαβατών

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Σπάρτης

έως 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τρίπολης

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ναυπλίου

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κορίνθου

ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Πρέβεζας

έως 27 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ηγουμενίτσας

ΗΛΕΙΑΣ

Πύργου

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ζακύνθου

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Καρδίτσας

έως 4 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου