Βγάζουν από τις... αράχνες το κτίριο του ΦΙΞ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Βγάζουν από τις... αράχνες το κτίριο του ΦΙΞ


Στο προσκήνιο και πάλι το πολυσυζητημένο εργοστάσιο ΦΙΞ στην Καλλιρόης, το οποίο, ως γνωστόν προορίζεται για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η πρόσφατη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για παράταση της οικοδομικής άδειας έδωσε αφορμή για νέα φημολογία περί επανεκκίνησης του έργου που έχει καθυστερήσει ανεπίτρεπτα.
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ν. Σηφουνάκης, υπέγραψε κατόπιν και σχετικού εγγράφου της διοίκησης του ΕΜΣΤ, την παράταση της ισχύος της υπ' αριθ. 27853/4-11-2005 απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων «Οικοδομική άδεια για το έργο «Μετασκευή - Ανακατασκευή -Επισκευή - Ενισχυση - Διαμόρφωση του Κτιρίου του πρώην εργοστασίου ΦΙΞ σε Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, επί των Λεωφ. Συγγρού και Καλλιρόης και επί της οδού Αμβρ. Φραντζή, στο Δήμο Αθηναίων, Ν. Αττικής.» (Οικ.Αδεια 135/05). 
Σύμφωνα με την απόφαση, η άδεια για το ακίνητο της Καλλιρόης, παρατείνεται για τρία χρόνια ξεκινώντας από τις 4/11/2011 και λήγει 4/11/2014 και όπως ρίζει η απόφαση οι εργασίες θα διεξαχθούν όπως ορίζει το αρχικό πρόγραμμα. Προς το παρόν το Φίξ παραμένει εγκαταλελειμμένο γιαπί και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, ενώ είναι πολύ πιθανό η εν λόγω παράταση να έγινε τυπικά, προκειμένου να μη χαθούν ‘'κρίσιμες'' ημερομηνίες.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου