ΕΤΑ: «Πρόσω ολοταχώς» αξιοποίηση ακινήτων Θα διενεργήσουν έξι συν τέσσερις νέους διαγωνισμούς τους επόμενους τρεις μήνες

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΤΑ: «Πρόσω ολοταχώς» αξιοποίηση ακινήτων Θα διενεργήσουν έξι συν τέσσερις νέους διαγωνισμούς τους επόμενους τρεις μήνες


Εξι συν τέσσερις νέους διαγωνισμούς θα διενεργήσουν τους επόμενους τρεις μήνες τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ), βαδίζοντας «πρόσω ολοταχώς» για την αξιοποίηση των ακινήτων. Πρόκειται για ορισμένα από τα μεγάλα τουριστικά ακίνητα που διαχειρίζονται τα ΕΤΑ, αλλά και μικρότερα, τα οποία θα τεθούν άμεσα για μακροχρόνια εκμίσθωση.
Δύο από τα σημαντικότερα ακίνητα είναι η Μαρίνα Βουλιαγμένης, διαγωνισμός που ολοκληρώνεται την 1η Νοεμβρίου με τη δεύτερη φάση της υποβολής και αξιολόγησης των δεσμευτικών οικονομικών και τεχνικών προσφορών. Στις 30 Νοεμβρίου και μετά από πολλές παρατάσεις (με τελευταία την 21η Ιουλίου 2011), θα διενεργηθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ταε Κβο Ντο σε συνεδριακό κέντρο.
Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, που είχε προκηρυχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου 2010 από την Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. και συνεχίζεται πλέον από τα ΕΤΑ, αφορά στο άνοιγμα των προσφορών μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος, για τη μετασκευή, συντήρηση, λειτουργία και εκμετάλλευση των χώρων και εγκαταστάσεων της ολυμπιακής εγκατάστασης της Ζώνης Ανάπλασης Φαλήρου III. 
Μέσα στον Σεπτέμβριο ολοκληρώνονται τρεις διαγωνισμοί που θα διενεργηθούν σε μια φάση. Σε αυτούς περιλαμβάνεται η μακροχρόνια μίσθωση (50 έτη) του «Κτήματος Καλών Νερών Μαγνησίας», έκταση 153,6 στρεμμάτων, που έχει οριστεί για τις 22 Σεπτεμβρίου. Στις 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται ο διαγωνισμός για το τουριστικό περίπτερο Λούρου Ιωαννίνων, με στόχο την 25ετή εκμίσθωση και εκμετάλλευση του ακινήτου, με ανακαίνιση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.
Επίσης, στις 29 Σεπτεμβρίου διενεργείται ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του εστιατορίου «Φθιώτις» Λουτρών Υπάτης, διάρκειας 20 ετών, με σκοπό την ανακαίνιση και λειτουργία του. Επίσης παράταση για τις 11 Οκτωβρίου έχει δοθεί για τη δεύτερη φάση του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού αξιοποίησης για το «Κτήμα Σκάλα Σκοτίνας», έκταση 427 στρεμμάτων.
Ακόμα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να προκηρυχθούν τέσσερις νέοι διαγωνισμοί, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση των ακινήτων που θα ολοκληρωθούν σε μία φάση. 
Πρόκειται για: 
- Τον Αγ. Ιωάννη Νικήτης, παραθαλάσσια έκταση 260 στρεμμάτων στη Σιθωνία Χαλκιδικής 
- Το τουριστικό περίπτερο Αγ. Λουκά Δελφών 
- Το αρχοντικό Ευαγγελινάκη στις Μηλιές Πηλίου και - Το αρχοντικό Ξηραδάκη στη Μακρυνίτσα Πηλίου
Εξελίξεις υπάρχουν και σε ό,τι αφορά τα ακίνητα που διαχειρίζονται τα ΕΤΑ, τα οποία εντάσσονται σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, όπως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ). Σε αυτά περιλαμβάνεται ο ηλεκτροφωτισμός της Σπιναλόγκας, έργο που ήδη υλοποιείται, με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ. 
Ωριμα προς ένταξη, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2011, είναι επίσης τα τέσσερα έργα:
1. Οικοτουριστικό πάρκο στο Φανάρι Κομοτηνής, με προϋπολογισμό 2,8 εκατ. ευρώ 
2. Εκσυγχρονισμός αναβατήρων χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, με προϋπολογισμό 17 εκατ. ευρώ 
3. Περιβαλλοντική αναβάθμιση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος στο Παλιούρι Χαλκιδικής, με προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ 
4. Αποκατάσταση και ανάδειξη Αχίλλειου Κέρκυρας, με προϋπολογισμό 14,5 εκατ. ευρώ 

Ηλεκτρονικός κατάλογος προμηθευτών 

Εν τω μεταξύ τα ΕΤΑ δημιούργησαν ηλεκτρονικό κατάλογο για προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, ώστε να συμμετάσχουν σε διαδικασίες διαγωνισμών για την υλοποίηση έργων και δράσεων που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς ή/και εθνικούς ή/και ιδίους πόρους. Ο e-katalogos έχει στόχο τη διασφάλιση δημοσιότητας και διαφάνειας, ενώ οι ενδιαφερόμενοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την εγγραφή τους στον ηλεκτρονικό κατάλογο στον σχετικό διαδικτυακό τόπο. Ο κατάλογος των δυνητικών προμηθευτών/παρόχων υπηρεσιών θα ισχύει μέχρι την 31/12/2013, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους μέχρι τους τελευταίους πέντε μήνες της περιόδου. 

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου