Δήμητρα: Σε ακίνητα το 35% του ενεργητικού

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμητρα: Σε ακίνητα το 35% του ενεργητικού


Οι επενδύσεις στον τομέα ανάπτυξης γης και ακινήτων αποτελούν πλέον το 35% του συνολικού 
ενεργητικού της Δήμητρας Επενδυτικής κάτι που οδηγεί στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ Δημητράκη Σταύρου.
Μιλώντας στην ετήσια συνέλευση της εταιρείας, ο κ. Σταύρου είπε πως η Δήμητρα έχει συνάψει συνεργασίες με εξειδικευμένους συμβούλους και οργανισμούς ανάπτυξης γης και ακινήτων και έχει ήδη προβεί σε επιλεγμένες επενδύσεις σε αυτό τον τομέα.
Οι επενδύσεις στον τομέα αυτό ανέρχονται σήμερα στα €59,5 εκ. και αποτελούνται από ακίνητη ιδιοκτησία και έργα ανάπτυξης ακινήτων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

«Όσο αφορά τα έργα ανάπτυξης γης και ακινήτων αναφέρω χαρακτηριστικά τη στρατηγική συμμετοχή μας στο έργο Amathusa Coastal Heights για την ανάπτυξη εξοχικών κατοικιών στη Λεμεσό σε συνεργασία με τη Cybarco. Το έργο αυτό είναι κατά 90% ολοκληρωμένο και πουλημένο και μέχρι σήμερα έχει αποφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα», εξήγησε.
Αναφέρθηκε επίσης στο έργο Elea Golf Resort που αφορά την ανέγερση του πρώτου Signature Golf στην Κύπρο, στην περιοχή
Ανατολικό στη Γεροσκήπου σε συνεργασία με σημαντικούς οργανισμούς από την Κύπρο και το εξωτερικό. Οι εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου Golf έχουν ολοκληρωθεί και η επίσημη λειτουργία του έργου έχει ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2010.
Το ενδιαφέρον του Συγκροτήματος για επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία επικεντρώνεται σε ακίνητα, κυρίως εμπορικής φύσης, όπως γραφεία και καταστήματα, με σκοπό τα επαναλαμβανόμενα εισοδήματα από ενοίκια αλλά και την κεφαλαιουχική αύξηση. Με αυτό τον τρόπο το Συγκρότημα εξασφαλίζει επαναλαμβανόμενα εισοδήματα και ταυτόχρονα μειώνει τον κίνδυνο μεταβλητότητας της κερδοφορίας του οργανισμού, εξήγησε.
Σήμερα, το Συγκρότημα κατέχει γραφειακούς χώρους συνολικού εμβαδού 10.300 τ.μ. σε 7 διαφορετικά κτίρια σε κεντρικές λεωφόρους σε Λευκωσία και Λεμεσό και τα ετήσια εισοδήματα από ενοίκια ξεπερνούν το €1.200.000.
Ενέργεια και αφαλατώσεις
Η εμπλοκή της Εταιρείας στο έργο της μονάδας αφαλάτωσης στην Επισκοπή έχει ουσιαστικά ανοίξει νέους ορίζοντες ανάπτυξης για την εταιρεία μας, σημείωσε ο κ. Σταύρου.
Η Δήμητρα συμμετέχει στο έργο με ποσοστό που αντιστοιχεί στο 20% της Κοινοπραξίας μεταξύ της ισραηλινής Mekorot Development & Enterprise, της Logicom Public Ltd και της Δήμητρας.
Το έργο αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση μονάδας αφαλάτωσης στην Επισκοπή, δυναμικότητας 40.000 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως για 20 χρόνια.
Παράλληλα, το Τμήμα Ανάπτυξης Υδάτων έχει προχωρήσει στην προκαταρτική κατακύρωση προς την κοινοπραξία μας με την Logicom και την Mekorot του έργου για την ανακαίνιση και διαχείριση του σταθμού αφαλάτωσης στη Λάρνακα για περίοδο 25 χρόνων. Δύο άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό έχουν καταθέσει ιεραρχική προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, πιστεύουμε όμως ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ακύρωσης της απόφασης του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων.
Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Νίκος Μιχαηλάς σημείωσε πως παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρήθηκε η αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου, η ρευστότητα του Συγκροτήματος παραμένει σε ψηλά επίπεδα και σήμερα οι καταθέσεις ξεπερνούν το 40% του ενεργητικού του Συγκροτήματος.
«Πιστεύουμε ότι τα σημαντικά ρευστά διαθέσιμα που κατέχει η Εταιρεία θα μας παρέχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε επενδυτικές ευκαιρίες που θα επιφέρει η οικονομική κρίση».

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου