Συμμετοχή ΙΕΝΕ σε Εκδήλωση στο Βουκουρέστι για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτίρια

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Συμμετοχή ΙΕΝΕ σε Εκδήλωση στο Βουκουρέστι για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτίρια

Την περασμένη Παρασκευή, 16 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι ημερίδα η οποία οργανώθηκε από το Building Performance Institute of Europe (BPIE) σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρουμανίας με θέμα την «Χρηματοδότηση έργων για την ενεργειακή αποδοτικότητα στον κτιριακό τομέα της Ρουμανίας» (“Financing energy efficiency in Romanians buildings”).
Στην εκδήλωση αυτή είχε προσκληθεί να συμμετάσχει το ΙΕΝΕ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το BPIE και συμμετοχής του σε πανευρωπαϊκή έρευνα που ολοκληρώθηκε το 2011 από το BPIE για την ενεργειακή αποδοτικότητα του κτιριακού τομέα στην Ευρώπη.
Το ΙΕΝΕ εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, κ. Κωστής Σταμπολής, ο οποίος και αναφέρθηκε στην Ελληνική εμπειρία για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την εφαρμογή προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια (“The Greek Experience in using EU Structural Funds for increasing the energy performance of buildings”). Το πλήρες κείμενο της ανωτέρω παρουσίασης θα είναι διαθέσιμο τις επόμενες ημέρες μέσα από το site του ΙΕΝΕ.
Στην εξαιρετικά αυτή ενδιαφέρουσα εκδήλωση η οποία έλαβε χώρα στο κεντρικά κτήριο του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ρουμανίας συμμετείχαν με ομιλίες τους ο κ. Tudor Constantinescu, Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, (DG Energy), ο κ. Evgen Curteanu Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Τουρισμού της Ρουμανίας και η κα. Simona Irzikeviciute, Υπεύθυνη Έργου στον Οργανισμό Κατοικίας και Αστικής Ανάπτυξης της Λιθουανίας, ενώ την όλη συνάντηση συντόνισε ο κ. Oliver Raph, Εκτελεστικός Διευθυντής του BPIE.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση αυτή και τις δραστηριότητες του BPIE μπορείτε εξάλλου να βρείτε στο site www.bpie.eu .

iene.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου