Ολοκλήρωση Β΄ φάσης του Νόμου για τα Αυθαίρετα ν. 4014/11

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ολοκλήρωση Β΄ φάσης του Νόμου για τα Αυθαίρετα ν. 4014/11

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στην διαδικασία υποβολής της Β΄ φάσης όπως αυτή προβλέπεται στον ν. 4014/11.
Επειδή αυτή η φάση είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι πολίτες οι οποίοι υπάγονται στην ρύθμιση ενώ καταβάλουν τα πρόστιμα, παραμένουν εκτεθειμένοι και πολλές φορές αυτό δεν το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι.
Παράλληλα, το γεγονός, ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμη τα υποδείγματα για το Δελτίο Δομικής Τρωτότητας και Συστάσεις για τη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών, δημιουργεί έντονη σύγχυση στους μηχανικούς, οι οποίοι δεν μπορούν να εκτιμήσουν το κόστος της εργασίας τους και δικαίως διαμαρτύρονται.
Η κοινή επιτροπή ΤΕΕ – ΣΠΜΕ – ΟΑΣΠ έχει ολοκληρώσει την πρόταση τηςγια τα παραπάνω και την έχει καταθέσει εδώ και δύο μήνες. Η πρόταση της επιτροπής βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΣΠΜΕ για ενημέρωση των συναδέλφων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής εάν δεν υιοθετηθεί από το ΥΠΕΚΑ.
Ως ο πλέον αρμόδιος οφείλετε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διευθετηθούν τα προαναφερόμενα, προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος.
Βρισκόμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Η πρόταση περιλαμβάνει τα ακόλουθα 

1. Το Δελτίο Δομικής Τρωτότητας Αυθαιρέτων (ΔΕ.ΔΟ.Τ.Α.) (κατεβάστε)
2. Προτείνόμενες εξαιρέσεις από την υποχρέωση σύνταξης ΔΕ.ΔΟ.Τ.Α. (κατεβάστε)
3. Προδιαγραφές και συστάσεις σύνταξης μελετών της περίπτωσης (ββ) του άρθρου (κατεβάστε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου