Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό και το πρόγραμμα «Ήλιος»

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Ελληνικό και το πρόγραμμα «Ήλιος»

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση του Ελληνικού και το πρόγραμμα «Ήλιος» το οποίο όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής.
Αναφορικά με την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την πολεοδομική και χωροταξική ταυτότητα του ακινήτου ως «προίκα» για να κατατεθούν προτάσεις από επενδυτές.
Για το πρόγραμμα «Ήλιος», ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε ρεαλιστικές τις προβλέψεις και τόνισε ότι «δεν προτίθεται να απολογηθεί γιατί μέρος των εσόδων του Ήλιος θα κατευθυνθούν για τη μείωση του χρέους».
«Παραδίδετε εσείς μαθήματα για την ανάπτυξη αν και έχετε ιστορική ευθύνη για το πού έφτασε η χώρα» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάριος Σαλμάς κατηγορώντας παράλληλα τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι ως υπουργός Οικονομικών μεγάλωσε το έλλειμμα του 2009 με σχέδιο να δείξει στη συνέχεια η κυβέρνηση Παπανδρέου ότι το μειώνει.
«Ψηφίσατε το δεύτερο Μνημόνιο που έχει το ίδιο μείγμα πολιτικής με το πρώτο Μνημόνιο. Η κυβέρνηση Καραμανλή έφυγε λέγοντας ψέματα ότι το έλλειμμα ήταν τάχα 6% ενώ ήταν 16%» απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε ότι «αν η ΝΔ επιθυμούσε να είναι ενήμερη για το έλλειμμα, ας ήταν τότε παρούσα εκεί που είναι τραγικά απούσα».
«Η υποβάθμιση και η απαξίωση της δημόσιας περιουσίας είναι συνειδητή επιλογή για να οδηγηθεί στην εμπορευματοποίηση και στα μονοπωλιακά συμφέροντα. Η παραλία θα μετατραπεί σε ένα μικρό Λας Βέγκας, που στα καζίνα της θα είναι και οι πόρνες πολυτελείας» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής.
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε τη «λογική της ανάπτυξης διά του τσιμέντου» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλλεργία στο πράσινο.
Τέλος ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος από τον ΛΑΟΣ μίλησε για τη νομοθετική πρόνοια του προγράμματος «Ήλιος» και επισήμανε ότι ενώ είναι ένα θετικό σχέδιο, απουσιάζει η πρόνοια για διασφάλιση των ελληνικών συμφερόντων, την αξιοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων και του ελληνικού εργατικού δυναμικού.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου