Δεν αλλάζει η εκτός σχεδίου δόμηση Σε ελέγχους σε όλη την επικράτεια προχωρά το ΥΠΕΚΑ για τον εντοπισμό νέας γενιάς αυθαιρέτων

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δεν αλλάζει η εκτός σχεδίου δόμηση Σε ελέγχους σε όλη την επικράτεια προχωρά το ΥΠΕΚΑ για τον εντοπισμό νέας γενιάς αυθαιρέτων

Σε αναδιατύπωση του άρθρου 14 του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για τις χρήσεις γης προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος μετά τις αντιδράσεις φορέων ιδιοκτητών και μεσιτών. 
Οπως επεσήμανε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης, προς αποφυγή οποιασδήποτε σύγχυσης και ασάφειας προτείνεται η αποσύνδεση της κατοικίας από την επαγγελματική ιδιότητα του ιδιοκτήτη της. «Γίνεται σαφές ότι δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με την εκτός σχεδίου δόμησης για κατοικία», εξήγησε.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Σηφουνάκης, το σχέδιο ΠΔ θα έχει ισχύ στα νέα ΓΠΣ (Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια) που θα εγκριθούν μετά την έκδοση του Διατάγματος, «εκτός εάν οι τοπικές κοινωνίες, -οι Δήμοι -αποφασίσουν αυτοβούλως την άμεση εφαρμογή του».
Σχετικά με τη νέα γενιά αυθαιρέτων που «ξεφυτρώνουν» με ταχύτατους ρυθμούς τους τελευταίους μήνες σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να προλάβουν να τα νομιμοποιησούν με τον 4014/11, η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κυρία Μαρία Καλτσά, επεσήμανε ότι διεξάγεται δειγματοληπτικός έλεγχος με ταύτιση χαρτών σε όλη τη χώρα.
Το ίδιο επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά όσοι ελπίζουν ότι μπορούν με διάφορους τρόπους μετά την έναρξη της ρύθμισης για τα αυθαίρετα να δημιουργήσουν μια νέα γενιά αυθαιρέτων θα διαπιστώσουν ότι «δεν είναι τόσο εύκολο όσο νόμιζαν».
Υποστήριξε επιπλέον ότι «τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε και στοιχεία», καθώς με τη νέα τεχνολογία «θα ξέρουμε ακριβώς σε ποιες περιοχές έχουν ανεγερθεί αυθαίρετα μετά την έναρξη της ρύθμισης».


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου