Συνεχίζονται οι πολύμoρφες κινητοποιήσεις των Μηχανικών

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζονται οι πολύμoρφες κινητοποιήσεις των Μηχανικών


Την συμμετοχή τους εκδηλώνουν Μηχανικοί του δημοσίου και παράλληλα του ιδιωτικού τομέα, στην πρώτη γραμμή των  δεκαήμερων  πολύμορφων κινητοποιήσεων,  που ξεκίνησαν από το ΤΕΕ και τους φορείς των Μηχανικών και θα κορυφωθούν με πανεπιστημονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και 
μεγάλη συναυλία μουσικής Μίκη Θεοδωράκη, με τον Μανώλη Μητσιά την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.
Οι Μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ απέχουν απ΄όλες τις επιτροπές και τα συμβούλια  (Συμβούλια Δημοσίων Έργων και Μελετών, Επιτροπές Δημοπρασίας Δημοσίων Έργων και Αξιολόγησης Μελετών, Συμβούλια Χωροταξίας κ.λπ.), ενώ από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών του TEE.


  • Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί τους Μηχανικούς του Δημοσίου που συμμετέχουν στις παραπάνω Επιτροπές  να πραγματοποιούν 3ωρες στάσεις εργασίας από την έναρξη λειτουργίας κάθε Επιτροπής και στις αντίστοιχες ημέρες που αυτές συγκαλούνται. Επίσης η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ προκήρυξε 48ωρη απεργία για τις 28 και 29 Φεβρουαρίου. 
  • O Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας ( ΣΤΥΕ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή των Μηχανικών του ιδιωτικού τομέα στις κινητοποιήσεις.  Συντάσσεται με την απόφαση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που ελήφθη ομόφωνα κατά τη συνάντηση του διασυντονιστικού των φορέων του τεχνικού κλάδου που συγκλήθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος την Πέμπτη 16/02/2012.  Επίσης ο ΣΤΥΕ τονίζει ότι η αντιμετώπιση της δύσκολης σημερινής συγκυρίας πρέπει να γίνει με όρους ανάπτυξης, τόνωσης του τεχνικού έργου και της απασχόλησης και όχι περαιτέρω βάθυνσης της ύφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου