Ημερίδα του ΚΑΠΕ για καινοτόμες τεχνολογίες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ημερίδα του ΚΑΠΕ για καινοτόμες τεχνολογίες

«Καινοτόμες Τεχνολογίες για τα Κτήρια της Ευρώπης. Ο ρόλος των Δήμων», τιτλοφορείται η ημερίδα που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ, στις 2 Μαρτίου 2012, στο αμφιθέατρο του Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου 10Action με τίτλο «Δράσεις για την Ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων Πολιτών».
Η εκδήλωση έχει σκοπό την ενημέρωση των δημοτικών και περιφερειακών αρχών σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στα κτήρια με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση της άνεσης των ενοίκων τους.Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο έργο «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά» που πραγματοποιείται από το ΚΑΠΕ, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για μια πιλοτική - επιδεικτική και καινοτόμο εφαρμογή μιας βιώσιμης οικιστικής αστικής ενότητας, «σχεδόν μηδενικού ισοζυγίου ενέργειας», που υλοποιείται σε ένα οικοδομικό τετράγωνο του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, το οποίο κατοικείται από πολίτες χαμηλού εισοδήματος και διαθέτει μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και προοπτικές σημαντικής βελτίωσης του τοπικού μικροκλίματος.

Υλοποιώντας το έργο «Υποστήριξη και παρακολούθηση της πιλοτικής εφαρμο-γής έργων βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια από Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών» το ΚΑΠΕ προσφέρει στους δήμους τη δυνατότητα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών τους εγκαταστάσεων. Παράλληλα, υπόγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με σκοπό την παροχή επιστημονικής, τεχνικής και χρηματοοικονομικής υπο-στήριξης για την υλοποίηση των ενεργειακών έργων και δράσεων των Ο.Τ.Α.

Πληροφορίες: www.cres.gr, τηλ.: 210-6603311, email: minadaki@cres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου