Τι να αποφεύγετε στην αγορά ακινήτου

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Τι να αποφεύγετε στην αγορά ακινήτου


Η γρήγορη πώληση των πραγματικών ευκαιριών δημιουργεί φαινόμενα κόπωσης στους αγοραστές που έχουν προαποφασίσει να αφιερώσουν μεγάλο διάστημα στο ψάξιμο της καλύτερης ευκαιρίας

Του Αθανάσιου Λίγγου, συμβούλου ακινήτων Lead & Co

Διανύουμε την ιδανική εποχή για να πετύχει ένας αγοραστής την επίτευξη μιας πραγματικά τέλειας συμφωνίας στην κτηματαγορά. Ωστόσο, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον (και έκπληξη μερικές φορές), πολλούς αγοραστές, να δημιουργούν καταστάσεις, κατά τις οποίες, στη προσπάθειά τους να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο βαθμό τη συγκυρία, δημιουργούν οι ίδιοι παγίδες που απενεργοποιούν ή μειώνουν το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημά τους. Οι 3 συνηθέστερες είναι:
Εχουν αποφασίσει να αφιερώσουν πάρα πολύ μεγάλο διάστημα για την αναζήτηση ακινήτου. Αυτό εκ πρώτης δεν ακούγεται καθόλου κακό. Ωστόσο, από την εμπειρία μας προκύπτει, ότι όσα ακίνητα (ανά κατηγορία) βγαίνουν στην αγορά σε πάρα πολύ καλές τιμές, είτε θα βρίσκονται σε κακή κατάσταση, είτε θα αποτελούν πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες, τα οποία μαντέψτε. είναι και εκείνα που πωλούνται πάρα πολύ γρήγορα! Οπως αντιλαμβάνεστε, η γρήγορη πώληση των πραγματικών ευκαιριών δημιουργεί φαινόμενα κόπωσης στους αγοραστές που έχουν προαποφασίσει να αφιερώσουν μεγάλο διάστημα στο ψάξιμο της καλύτερης ευκαιρίας και έχει παρατηρηθεί ότι συχνά, οι αγοραστές αυτοί πέφτουν θύματα μιας κακής επιλογής που οφείλεται στη κόπωση, τόσο στην επιλογή ακινήτου, όσο και στη τιμή που προσφέρουν για την αγορά του. Οι αγοραστές πρέπει να είναι σαφείς στη αναζήτησή τους και να στοχεύσουν ξεκάθαρα, όχι στο τι θα επιθυμούσαν, αλλά στο τι χρειάζονται πραγματικά.

Οταν βρίσκουν το κατάλληλο ακίνητο, η προσφορά τους για την αγορά του, είναι πάρα πολύ μικρή. Είναι σίγουρο, ότι ένα ακίνητο που θεωρείται λόγο της κατάστασής του πραγματική ευκαιρία, όσο καιρό μένει στην αγορά, τόσο περισσότερες προσφορές θα δεχτεί. Είναι εύκολα αντιληπτό, ότι μια διαδικασία πλειοδοσίας, ακυρώνει σημαντικά τη δυνατότητα σημαντικού παζαριού για το κλείσιμο συμφωνίας. Στο ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα καταλήγουμε και με την αντίθετη ενέργεια, δηλαδή, με την υποβολή πάρα πολύ χαμηλών προσφορών, για πραγματικά καλά ακίνητα, τις οποίες οι ιδιοκτήτες τους δεν θα μπορούσαν να δεχτούν. Η συμβουλή προς τους πελάτες μας είναι: από τη στιγμή που μια προσφορά δεν είναι ικανή ώστε να «κλειστεί» μια συμφωνία, είναι ένα τίποτα.

Το άγχος εύρεσης της καλύτερης ευκαιρίας δημιουργούν χάος στη διαχείριση των πληροφοριών και συναισθημάτων. Πριν λίγα χρόνια, στο pick της κτηματαγοράς, οι αγοραστές που συνήθως γέμιζαν άγχος, ήταν όσοι δεν γνώριζαν άριστα τη διαδικασία αγοράς ενός ακινήτου. Σήμερα, το σύνηθες άγχος είναι ότι ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο συλλέγοντας πληροφορίες και αναλύοντας σενάρια για το τι θα ακολουθήσει στην αγορά, πράγμα που τους δημιουργεί μια τεράστια δυσκολία και σύγχυση στη διαχείριση όλων αυτών των πληροφοριών.

Η συμβουλή μας είναι να διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας μέσο της συνεργασίας με έναν αξιόπιστο κτηματομεσίτη. Κάποιον, με τον οποίο νιώθετε άνετα και που έχει την ικανότητα να σας αναλύσει τα δεδομένα της αγοράς, για κάθε είδος ακινήτου και συναλλαγής, προσφέροντάς σας την απαιτούμενη συναισθηματική αποφόρτιση και το καθαρό μυαλό.

e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου