Ενέργεια και ΑΟΖ στο Επίκεντρο της Επίσκεψης Σαμαρά στην Κύπρο

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ενέργεια και ΑΟΖ στο Επίκεντρο της Επίσκεψης Σαμαρά στην Κύπρο

Το Κυπριακό και τα θέματα που σχετίζονται με την ΑΟΖ της Μεγαλονήσου συζήτησε σήμερα στις 10 το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια. Χαρακτηριστικό, εξάλλου, της ιδιαίτερης σημασίας που δίνει ο Πρόεδρος της ΝΔ στα θέματα της ενεργείας είναι το γεγονός ότι, κατά την τριήμερη επίσκεψή του (η οποία άρχισε εχθές) στην Κύπρο, συνοδεύεται και από τον Τομεάρχη Ενέργειας του κόμματος Σταύρο Καλαφάτη.
Μετά τη συνάντηση, που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο και κράτησε μία ώρα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Επίσης, δήλωσε, ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες στο θέμα του καθορισμού της δικής της Αποκλειστικής Οικονομικής ζώνης.
Σημαντική θεωρείται η συνάντηση που θα έχει με την Υπουργό Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου, από την οποία και θα ενημερωθεί για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα ενεργειακά θέματα.
Ο καθορισμός της Ελληνικής ΑΟΖ αλλά και η ανάπτυξη της χώρας στα θέματα ενέργειας θα αποτελούν την κορωνίδα των προσπαθειών που θα αναλάβει ο κ. Σαμαράς εάν το κόμμα του είναι ο νικητής των εκλογών που αναμένεται να γίνουν στην Ελλάδα τον Απρίλιο.
Ο κ. Σαμαράς θα έχει επίσης συνάντηση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρυσόστομο ΙΙ. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου και κατόπιν με τον γεν. γραμ. του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού.
Απόψε το βράδυ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης θα παραθέσει δείπνο στον κ. Σαμαρά και στην αντιπροσωπεία της ΝΔ που τον συνοδεύει σε γνωστό εστιατόριο στην Παλιά Λευκωσία.

energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου