Υπ. Υποδομών: Διευκρινίσεις για πληρωμή αποζημιώσεων σε Ολυμπία Οδό

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Υπ. Υποδομών: Διευκρινίσεις για πληρωμή αποζημιώσεων σε Ολυμπία Οδό

Στην καταβολή χρωστούμενων από το 2008 προχώρησε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όπως διευκρινίζει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση σχετικά με την πληρωμή αποζημιώσεων προς την Ολυμπία Οδό και σε συνέχεια δημοσιευμάτων μερίδας του Τύπου, τα οποία στηριζόμενα σε ανώνυμες «πηγές της αγοράς» κάνουν λόγο για «”δώρο” Βορίδη στους εργολάβους» .
Όπως σημειώνει το υπουργείο, "η καταβολή των συγκεκριμένων ποσών δεν αφορά επ’ ουδενί το χρονικό διάστημα των τελευταίων μηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου έχουν διακοπεί οι εργασίες, αλλά προγενέστερες υποχρεώσεις του δημοσίου. Στο πλαίσιο της προσπάθειας συνέχισης των διαπραγματεύσεων με τους κατασκευαστές το κράτος οφείλει να αποδείξει τη συνέπειά του έναντι αυτών κάτι εφικτό μόνο με την ολοκλήρωση της καταβολής των πρότερων υποχρεώσεών του.

Ως εκ τούτου δεν πρόκειται για «δώρο στους εργολάβους» αλλά για τήρηση των υποχρεώσεών μας προς τις κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της Ολυμπίας Οδού.

Τα σχετικά δημοσιεύματα θεωρούν ότι κακώς ο Υπουργός αποδεικνύει εμπράκτως προς τους κατασκευαστές τη συνέπεια του δημοσίου και προσπερνούν την ύπαρξη σαφών υποχρεώσεων του παραχωρησιούχου έναντι αυτών.

Παράλληλα οι συντάκτες τους αδιαφορούν για το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά θα καλύψουν όχι μόνον νομικά τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί αλλά θα δώσουν και ουσιαστική ώθηση στην επανεκκίνηση των εργασιών με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να ξεφύγουν από το φάσμα της ανεργίας ενώ θα αποτελέσουν και τη μόνη διέξοδο ανάπτυξης στη χειμάζουσα ελληνική οικονομία", καταλήγει η ανακοίνωση.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου