Ανακοίνωση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκήνιο»

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκήνιο»

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παρασκήνιο» “Σκάνδαλο με 6.000.000 νοίκι“ εντάσσεται προφανώς στο πνεύμα των Απόκρεων.
Η εφημερίδα ανακάλυψε «σκάνδαλο» έξι εκ. ευρώ που θα σπαταλά το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για ενοίκιο τα επόμενα τρία χρόνια.
Μερικά απλά μαθηματικά: το συνολικό κονδύλι που δαπανά σήμερα το ΥΠΕΚΑ κατ έτος για μισθώσεις σε 28 νοικιασμένα κτίρια, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία των Αθηνών, φθάνει στα εννέα εκ. ευρώ. Άρα, την επόμενη τριετία, χωρίς μετεγκατάσταση, θα δαπανηθούν για ενοίκια 27 εκ. ευρώ.
Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση ενός (αριθμός 1) κτιρίου που θα αντικαταστήσει τις 28 σημερινές μιθώσεις (στο σχετικό δελτίο Τύπου της 16/2 http://goo.gl/1kM6x χωρίς κόπο βρίσκει κάποιος και την πρόσκληση ενδιαφέροντος), τίθεται ανώτατο μηνιαίο μίσθωμα 180.000 ευρώ. Σε ετήσια βάση συνεπώς το πολύ 2,2 εκ. ευρώ. Για τρία χρόνια 6,6 εκ. ευρώ.
Εξοικονόμηση από τη μεταγκατάσταση από τις 28 σημερινές μισθώσεις που κοστίζουν στην τριετία 27 εκ. ευρώ σε μία μίσθωση που θα κοστίζει κατά μέγιστο 6,6 εκ. ευρώ: τουλάχιστο 20,4 εκ. ευρώ!
Επειδή είναι αδύνατον η εφημερίδα να μην μπορεί να κάνει απλές πράξεις αριθμητικής, δυο εξηγήσεις υπάρχουν:
- είτε εξυπηρετεί συμφέροντα κάποιων εκ των των ιδιοκτητών των 28 κτιρίων του ΥΠΕΚΑ των οποίων θα καταγγελθούν οι συμβάσεις,
- είτε στο βωμό της λασπολογίας δεν υπάρχουν όρια και φραγμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου