Συλλογή Υπογραφών από τον ΣΠΜΕ για την κατάργηση άρθρου 8, ν.4014

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συλλογή Υπογραφών από τον ΣΠΜΕ για την κατάργηση άρθρου 8, ν.4014

Ο ν.4030/11 ο οποίος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 249Α’/25.11.2011, στο άρθρο 8 παρ.2 περιορίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πολιτικών Μηχανικών. (δείτε το άρθρο
Ο παραπάνω νόμος ψηφίστηκε κατόπιν εισήγησης του κου Σιφουνάκη αν. Υπουργού ΠΕΚΑ. 
Ο Αν. Υπουργός στην συνέχεια αντιλήφθηκε το σφάλμα του και τις συνέπειες που έχει ένα τέτοιο νομοθέτημα στους μηχανικούς και επιχείρησε να το τροποποιήσει. Η τρποποποίηση που κατατέθηκε αμελούσε επιδεικτικά την πρόταση του ΤΕΕ και υιοθετώντας απόψεις (συμβούλων του;) πρότεινε μία πολύ χειρότερη πρόταση η οποία φυσικά δεν είχε καμία τύχη και αποσύρθηκε. 
Είναι αδιανόητο και συμβαίνει πρώτη φορά στα Ελληνικά Τεχνικά Χρονικά να αφαιρούνται επαγγελματικά δικαιώματα αναδρομικά. 

Αναλυτικά όλο το ιστορικό υπάρχει καταγεγραμμένο στο συνημμένο κείμενο (κατεβάστε).

Επειδή κάποιο δεν διαστάζουν να παίζουν με τις ζωές των Ελλήνων Πολιτικών Μηχανικών, ο ΣΠΜΕ ξεκινάει δικαστικό αγώνα και θα συμπαρασταθεί σε οποιονδήποτε συνάδελφο αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Σύμφωνα με οδηγίες του Νομικού Συμβούλου του ΣΠΜΕ, γίνεται συλλογή υπογραφών.
Ζητάμε από κάθε συνάδελφο (είτε Π.Μ. είτε μη) ο οποίος θεωρεί ότι αδικείται κατάφορα από την ρύθμιση του άρθρου 8 του ν.4030 να συμπληρώσει και να αποστείλει το συνημμένο έντυπο στον ΣΠΜΕ (κατεβάστε).

Επειδή θέλουμε να είναι όλα γνωστά και επειδή δεν ανεχόμαστε να παίζει κανένας μαζί μας παραθέτουμε στην συνέχεια όλο το ιστορικό και την αλληλογραφία η οποία υπήρχε για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου