Το Empire State Building ετοιμάζεται για... IPO

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Το Empire State Building ετοιμάζεται για... IPO


Το ακίνητο -«διαμάντι» ενός καινούργιου REIT στην Αμερική μπορεί να αποτελέσει το Empire State Building, το πιο διάσημο κτήριο γραφείων των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια αναφορά στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 
H εταιρεία Malkin Holgings LLC, η οποία ελέγχει την Empire State Building Associates LLC, δήλωσε στην αναφορά ότι έχει ξεκινήσει διαδικασίες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν την εταιρεία στο να αποτελέσει μέρος ενός νέου δημόσια διαπραγματεύσιμου REIT (Real Estate Investment Trust-ΑΕΕΑΠ). 
Η οικογένεια Malkin απέκτησε το κτήριο-ορόσημο που βρίσκεται στη Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν το 2002 όταν δημιούργησε την Empire State Building Associates LLC και αγόρασε το κτήριο και τη γη από κάτω του για $57,5 εκατ. Πριν από δύο χρόνια οι ιδιοκτήτες του ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής αναβάθμισης τους κτηρίου, ύψους $500 εκατ. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times το καινούργιο REIT πιθανότατα να περιλαμβάνει και άλλα δύο κτήρια γραφείων που ανήκουν στον επιχειρηματία Peter Malkin και τον γιο του Anthony Malkin. Πρόκειται για ένα κτήριο 55 ορόφων που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κεντρικό Σταθμό της Νέας Υόρκης και ένα ακόμη κτήριο 26 ορόφων.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου