Μετρό Αθήνας: οχι πριν το καλοκαίρι του 2012 η παράδοση των στοιχειωμένων... επεκτάσεων

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μετρό Αθήνας: οχι πριν το καλοκαίρι του 2012 η παράδοση των στοιχειωμένων... επεκτάσεων

Εφιάλτης γιά τους κατοίκους, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, αποτελούν οι επτά νέοι σταθμοί του Μετρό, αφούσυμφωνα με ρεπορτάζ του newstrap.gr, δεν προκειται να παραδοθουν στην κυκλοφορία, πριν από το καλοκαίρι του 2012.
Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ως άμεσα ενδιαφερόμενος για δύο από τους επτά, νέους σταθμούς,θεωρεί οτι στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι σταθμοί θα λειτουργήσουν το καλοκαίρι.
Ο Υπουργός Μάκης Βορίδης, δεσμεύτηκε ότι μέσα στις ερχόμενες 15 ημέρες, θα υπογράψει -χρειαζεται βέβαια και υπογραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου- ώστε να κινηθεί η διαδικασία παραγγελίας των ηλεκτρονικών πλακετών, στηνκατασκευάστρια εταιρεία siemens.
Εαν η γραφειοκρατία το επιτρέψει και γίνει τελικώς η παραγγελία, η Γερμανική εταιρεία, θα χρειαστεί τουλάχιστον πέντε μήνες για να παραδώσει τις πλακέτες, που είναι απαραίτητες ώστε να λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα των συρμών. Οι σταθμοί του μετρό που είναι έτοιμοι, αλλά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό, είναι του Περιστερίου, της Ανθούπολης, του Χαιδαρίου, της Αργυρούπολης, της Ηλιούπολης, του Αλίμου και του Ελληνικού.
Στους δύο σταθμούς του Περιστερίου, ολοκληρώθηκαν αυτές τις ημέρες τα έργα του περιβάλλοντος χώρου όμως οι δημότες του μεγαλύτερου δήμου, μετά από αυτόν της Αθήνας, πρέπει να περιμένουν, παρα το ότι όλοι διαβεβαίωναν ότι οι νέοι σταθμοί, θα λειτουργούσαν,πριν τις γιορτές του 2011.

ypodomes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου