ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... Μετά το Λονδίνο αναζητούν «κεραμίδι» στο Βερολίνο

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... Μετά το Λονδίνο αναζητούν «κεραμίδι» στο Βερολίνο

Σε διαμερίσματα στο Βερολίνο, στο Μόναχο, στα ακριβά προάστια του Λονδίνου αλλά και στη γειτονική Βουλγαρία σπεύδουν να επενδύσουν Ελληνες με υψηλά και μεσαία εισοδήματα. Στο Λονδίνο το 2010 οι πλούσιοι Ελληνες, κυρίως εφοπλιστές, εκτιμάται ότι ξόδεψαν 135 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν 72 διαμερίσματα, ενώ στη Γερμανία ο μέσος όρος της αύξησης της ζήτησης ακινήτων υπολογίζεται σε 110%.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ», την ίδια στιγμή που η Ελλάδα αγωνίζεται να επιβιώσει και η ευρωζώνη αγωνίζεται για το μέλλον της, οι πλούσιοι Ελληνες βγάζουν τα λεφτά τους από τη χώρα και τα μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος. Προσφιλής τόπος για την τοποθέτηση των χρημάτων αυτών είναι η αγορά ακινήτων στη Γερμανία ή στη Μεγάλη Βρετανία.
Στη Γερμανία υπολογίζεται ότι η αύξηση της ζήτησης ακινήτων από Ελληνες αυξήθηκε κατά 110%: τo 2010 μέσω της ιστοσελίδας Immobilienscout 24 η εκδήλωση ενδιαφέροντος ανερχόταν το ανώτερο σε 600 ερωτήσεις τον μήνα, ενώ φέτος τους τελευταίους τέσσερις μήνες το αντίστοιχο ενδιαφέρον ανήλθε στο κλείσιμο επαφών από 1.300 ενδιαφερομένους.
Οπως λένε γερμανοί κτηματομεσίτες, όσο οξύνεται η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τόσο επιταχύνεται η άνοδος του αριθμού των Ελλήνων που ψάχνουν για ακίνητα στο εξωτερικό. Αλλωστε οι περισσότεροι από τους πλούσιους Ελληνες χαρακτηρίζουν μια επένδυση σε ακίνητα «σίγουρο λιμάνι» ή ακόμη και «μπετόν χρυσάφι».
Η διεύθυνση Χάιντ Παρκ 1, σήμερα η πλέον ακριβή περιοχή του Λονδίνου, υπόσχεται πολλά: τη θέα του Λονδίνου, υπηρεσία δωματίου από ένα γειτονικό ξενοδοχείο, αλεξίσφαιρα παράθυρα και κυρίως μια κατάσταση διαρκούς ανόδου των τιμών. Την περασμένη χρονιά άλλαξε ιδιοκτήτη το πιο ακριβό διαμέρισμα στο ιλιγγιώδες ποσόν των 163 εκατ. ευρώ. Μόνον οι Ελληνες ξόδεψαν 135 εκατ. ευρώ για αγορές 72 διαμερισμάτων.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου