Στο... παιχνίδι τα ακίνητα των ΕΛΤΑ και ΕΡΤ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Στο... παιχνίδι τα ακίνητα των ΕΛΤΑ και ΕΡΤ

Medium_18697__ert2
Από σχέδια επί χάρτου πολλά, η πράξη ωστόσο δείχνει ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς... Αυτό δείχνει μέχρι στιγμής η περίφημη αξιοποίηση των ακινήτων των δημοσίων φορέων, όπου προς το παρόν τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ πλέον, στα νέα σχέδια περιλαμβάνονται η ΕΡΤ αλλά και τα ΕΛΤΑ.

Μάλιστα από τα ΕΛΤΑ αναμένεται να προκηρυχθεί το προσεχές διάστημα διαγωνισμός με στόχο την ανεύρεση εξωτερικού συμβούλου ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα συνδράμει το έργο της Διεύθυνσης Περιουσίας στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Η Διεύθυνση Περιουσίας έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πλήρης καταγραφή των ακινήτων του Οργανισμού, πλήν της γενικότερης εκτίμησης ότι η αξία τους αντιστοιχεί σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ των σημαντικών ακινήτων των ΕΛΤΑ συγκαταλέγονται το κέντρο διαλογής στη Λένορμαν, ένα κτίριο συνιδιοκτησίας με την Εμπορική Τράπεζα στο λιμάνι της Μυκόνου, οικόπεδα σε Ανω Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Καρδίτσα κ.τ.λ.
Οσον αφορά την ΕΡΤ τώρα ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης δήλωσε προχθές ότι γίνεται ένα πλάνο για τα ακίνητα της ΕΡΤ , «ένας σχεδιασμός αξιοποίησης και θα δούμε προς ποια κατεύθυνση μπορούν ν' αξιοποιηθούν». Το σύνολο των ακινήτων της ΕΡΤ υπολογίζονται πέριξ των €235 εκατ., εκ των οποίων τα €182 εκατ. αφορούν κυρίως οικόπεδα. Από τα σημαντικότερα ακίνητα θεωρείται αυτό των 132 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου με μία αξία της τάξεως των €14 εκατ.


Πηγή: ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου