Το νέο απόκτημα της Google

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Το νέο απόκτημα της Google


google_02Η  Google, θεμελιωτής της μορφής του διαδικτύου στις μέρες μας και ιδιοκτήτης της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης, προχωράει σε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο Real Estate στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο κτίριο στο Manhattan συνολικού ωφέλιμου εμβαδού 270.000 m2. Η επίσημη επιβεβαίωση των φημών του τελευταίου διαστήματος ήρθε από την Google για τη συμφωνία της εξαγοράς έναντι ποσού 1.9 δις $. Η ανέγερση του κτιρίου, το οποίο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, έγινε το 1932 με σκοπό να στεγάσει τη λιμενική αρχή της Νέας Υόρκης.
Πουλήθηκε για πρώτη φορά το 1998 στην Taconic Investment Partners έναντι ποσού 300 εκ. $ η αξία του οποίου επανεκτιμήθηκε το 2004 σε 800εκ. $. Οι προ της συμφωνίας ιδιοκτήτες είναι η Taconic Investment Partners, Jamestone Properties και New York State Common Retirement Fund. Η Google ήδη στεγάζεται στο συγκεκριμένο κτίριο και είναι η πολυπληθέστερη των εταιρειών που συστεγάζονται μεταξύ των οποίων Nike, Deutsche Advertising, Lifetime TV, Armani κ.α.
Καταλυτικά επέδρασε στην απόφαση της Google για την εξαγορά του ακινήτου της 111 Eighth Avenue, που για πολλούς το τίμημα θεωρείται αρκετά υψηλό, η θέση του, καθώς η πρόσβαση με τα μέσα μεταφοράς είναι εύκολη, το ύψος των ορόφων (προσεγγίζει τα 4,40 m) και οι σύγχρονες τεχνολογίες που προσφέρονται ειδικά και μετά την ανακαίνιση ύψους 68 εκ. $ to 1998. Καθίσταται έτσι ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια γραφείων. Αξίζει να αναφερθεί πως για να περπατήσει κάποιος την περίμετρο του κτιρίου απαιτούνται 20 λεπτά περίπου. Συνολικά η Google διαθέτει πάνω από 914.000 m2 για να στεγάζει τις ανάγκες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου